15/10/2019 | News

L”Institut Galego de Análise i Documentació Internacional” (IGADI), promou la realització d’aquest projecte en el context actual de la Estratexia Galega d’Acció Exterior (EGAEX), impulsada per la Xunta de Galícia des de març de 2018. Així, la intencionalitat explícita del projecte procura un enfocament integral en les relacions de Galícia amb la Xina, més enllà del posicionament turístic del Xacobeo 2021.

Per donar forma a aquest objectiu final, en primer lloc, la proposta aspira a identificar una xarxa d’interessos gallec-xinesa de naturalesa multidimensional: institucional, econòmica-comercial, acadèmica i sociocultural o turística, que funcioni de hub plural i eficaç per les relacions amb el gegant asiàtic en l’horitzó del segle XXI. En aquest sentit, anima els usuaris a proporcionar qualsevol contacte rellevant que pugui ser d’interès per al projecte a través de [email protected].

En segon lloc i després de la identificació dels actors fonamentals en les relacions de Galícia amb la Xina, el IGADI elaborarà durant els mesos de durada del projecte un estudi que identifiqui les fortaleses i debilitats, les oportunitats i les amenaces, de les relacions Galícia- Xina, que impliquin la definició d’un pla d’actuació per al posicionament de Galícia i el Xacobeo 2021 a la Xina.

Finalment, la iniciativa aspira a reforçar el paper de Galícia i específicament de Santiago de Compostel·la dins de la Unió Europea, com a capital del diàleg UE-Xina. D’aquesta manera, el 23 d’octubre la iniciativa es presentarà a Santiago de Compostel·la en el context del 32è aniversari de la declaració del Camí de Sant Jaume com Itinerari Cultural Europeu i acabarà amb la presentació de l’estudi final al voltant de les relacions Galícia-Xina, en una gran conferència al mes d’abril de 2020, amb la participació d’institucions gallegues, xineses i europees.

La proposta comptarà amb canals específics a les xarxes socials de Twitter i Facebook, axií com a la xarxa social xinesa, WeChat.

El projecte comptarà amb la col·laboració de Casa Àsia, organisme de diplomàcia pública creat el 2001 i integrat pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Barcelona i Madrid.

Compartir