Casa Asia

Direct AccessCap_casaasia
Media > Ta'ang, millor pel·lícula de la secció oficial de l'Asian Film Festival Barcelona

Ta'ang, millor pel·lícula de la secció oficial de l'Asian Film Festival Barcelona

La pel·lícula Ta'ang del director xinès Wang Bing s'ha endut el premi a la millor pel·lícula de la secció oficial a concurs l'Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN), el certamen especialitzat en cinema asiàtic de Casa Àsia que s'ha celebrat del 2 al 12 de novembre a Barcelona.

Així ho ha decidit el jurat del certamen que també ha designat millor director a Andy El (Hong Kong), per "Hapiness", millor guió per "Dawn of the Felines" del director japonès Kazuya Shiraishi, millor fotografia per "Bangkok Nites" de Katsuya Tomita (Japó) i menció especial per "Baby Beside em" del director coreà Són Tae Gyum.

El jurat del concurs de la Secció oficial estava compost per Briccio Sants (president), Li Zhenhua, Galbayar Dashkhuu, Domingo López i Mohammad Rahmanian.

Els premis de la Secció Panorama a concurs van ser els següents: millor pel·lícula: "Wolf and Sheep" de Shahrbanoo Sadat (Afganistan), millor director: Hamid Resen (Iran) per "A house on 41st" millor guió: Chor Hang Chan (Hong Kong) per "Mad World", millor fotografia: Akan Satayev (Kazajstan) per "Districts" i menció especial: "Railway Children" de Prithvi Konanur (Índia).

El jurat de la Secció Panorama estava format per Carlota Moseguí (presidenta), Taishir Bayasgalan, Andy Ho, Dastan Zhapar uulu, Bakytbek Mukul, i Alexis Racionero.

Els premis de la Secció NETPAC a concurs patrocinada per We Are Water van ser: millor pel·lícula per "Diamong Island" de Davy Chou (Cambodja) i menció especial de fotografia: "Children of Genghis" de Zolbayar Dorj (Mongòlia). Han format el jurat d'aquesta secció: Park Sungho (president), Esteban Andueza, Owen Astles, Junya Ishii i Sergio Racanati.

Els premis Cathyapacific són: millor pel·lícula per "Memoir of a Murderer" de de Won Shin-iun (Corea), millor director: Bakyt Muku i Dastan Zhapar Uulu (Kirguizistan) per "A fathers will", millor guió: "Mad World" de Chun Wong (Hong Kong) i millor fotografia: "Children of Genghis" de Zolbayar Dorj (Mongòlia). Jurat d'aquests premis: Sandra Mur, Nayana Truñó, Clara Fabregat, Baohan Zhang, Andrea Cobo, Raul Sanchez, i Terutarô Osanai

Finalment, els premis del Jurat Jove (Escoles de cinema de Barcelona) han estat: millor pel·lícula per "A flickering Truht" de Pietra Brettkelly (Nova Zelanda), millor director: Jang Woo-jin (Corea) per "Autumn Autumn" i millor guió: "Houra" de Així m Raça (Pakistan). Jurat d'aquests premis: Daniel Belenguer i Mateu Segarra (ESCAC), David colete (ECIB), i Victòria Garcia i Erik Vicente (EMAV).

La programació del festival, amb pel·lícules dels anys 2015, 2016 i 2017, s'ha distribuït aquesta edició en sis seccions: la Secció Oficial (19 llargmetratges), la Secció Panorama (19), la Secció Netpac (18) -les tres a concurs; la Secció Discoveries (13), la Secció Especial (13), i la Secció "Retrospectiva" amb 15 pel·lícules, i que està dedicada al cineasta taiwanès Hsiao Hsien-Hou. El AFFBCN també ha inclòs un programa de curtmetratges amb 22 títols.

La cinquena edició de l'Asian Film Festival. Barcelona (AFFBCN) ha programat un total de 119 pel·lícules que s'han projectat durant 10 dies en les seves tres seus principals: Cinemes Girona, Caixaforum i Filmoteca de Catalunya, així com en les subseus següents: Hotel Generator, Museu de la Immigració, Soho House de Barcelona i la Biblioteca Singuerlin de Santa Coloma de Gramenet.

Aquest any el festival va arrencar a CaixaForum amb una preestrena el 2 de novembre amb la projecció de la pel·lícula "Bench Cinema" del director iranià Mohammad Rahmanian, es va inaugurar oficialment als Cinemes Girona, el 8 de novembre, amb l'última pel·lícula de la japonesa Naomi Kawase, "Hikari" (Cap a la llum) que es va presentar en l'últim festival de Cannes i la cloenda va tenir lloc el 12 de novembre als Cinemes Girona amb el llargmetratge "Memoir of a Murderer" del cineasta coreà Won Shin-yun.

Aquesta aposta per donar continuïtat a la celebració d'un festival de cinema asiàtic a Barcelona ve de la mà de Casa Àsia, i aquest any ha comptat amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, ​​la Hong Kong Economic Trade Office, Catalunya Film Festivals, i ha estat patrocinat per Cathay Pacific, We are Water Foundation i Golden Tulip.

 

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Search at Casa Asia Website
Casa Asia in WWW:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Asia-Pacific Interactive Map

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Discover Asia, country by country
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Can Tiana Venue | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest