Casa Asia

Direct AccessCap_casaasia
Casa Asia > Asian Studies Conference places emphasis on Southeast Asia

Asian Studies Conference places emphasis on Southeast Asia

La Universitat de Màlaga (UMA) acollirà el proper 12 de juny la setena edició de la Reunió d'Estudis Asiàtics, que un any més reunirà a representants i professors d'universitats espanyoles que disposen d'estudis asiàtics de grau i de postgrau. Aquesta edició, a més d'analitzar l'estat de la qüestió en relació als estudis d'Àsia Oriental i Sud d'Àsia, farà especial èmfasi en el sud-est asiàtic i la seva creixent importància geopolítica.

En aquest sentit, cal destacar la participació de la professora Rachel V. Harrison, presidenta del Centre of South East Asian Studies, de la SOAS, de la Universitat de Londres que parlarà de l'experiència de la seva universitat en la implementació dels estudis sobre el sud-est asiàtic. D'altra banda, la diplomàtica Carmen Moreno, sènior officer d'ASEM (plataforma multilateral que vincula 53 països d'Europa i Àsia) serà l'encarregada d'exposar la importància geopolítica i estratègica del sud-est asiàtic.

Prèviament, Susana Cabrera, vicerectora d'Internacionalització de la Universitat de Màlaga, David Navarro, director general de Casa Àsia i Ngo Tien Dung, president del Comitè ASEAN a Madrid, i Ambaixador del Vietnam a Espanya donaran unes paraules de benvinguda.

En anys anteriors els estudis centrats en Àsia Oriental i Meridional van tenir un major protagonisme, però en l'edició d'aquest any es posarà l'accent als països del sud-est asiàtic, una regió clau que integra l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic, (ASEAN), formada per Indonèsia, Filipines, Malàisia, Singapur, Tailàndia, Vietnam, Brunei, Cambodja, Laos i Myanmar, amb una població propera als 600 milions d'habitants.

En el marc d'aquesta trobada, que reunirà un total de 40 representants d'una vintena d'Universitats espanyoles, a més del CSIC i del Consell Universitari de Catalunya, també està previst que cada un dels representants de les universitats espanyoles participants exposi els plans de futur dels estudis del sud-est asiàtic, així com de la situació actual i previsió de futur dels estudis d'Àsia Oriental i Sud d'Àsia.

Aquesta jornada està organitzada per Casa Àsia i se celebra aquest any a la Universitat de Màlaga que compta amb una àmplia trajectòria i interès pels estudis asiàtics. La UMA imparteix un grau en estudis d'Àsia Oriental des del curs acadèmic 2011-2012 i és un referent en els estudis sobre Corea.

Programa

10.15 h Registre de participants

10.30 h Paraules de benvinguda
Susana Cabrera, vicerectora d'Internacionalització, Universitat de Màlaga
David Navarro, director general de Casa Àsia
Ngo Tien Dung, president del Comitè ASEAN a Madrid. Ambaixador d'Vietnam a Espanya

10.50 h "Southeast Asian Studies: The Experience of SOAS Universitat de London"
Professor Rachel V Harrison, Chair, Centre of South East Asian Studies, SOAS University of London

11.30 h Q&A Session
Chaired by: Yasmin Paricio, Politics, Society and Education Coordinator, Casa Àsia

11.50 h Foto de família + Pausa cafè

12.10 h Presentació sobre el Sud-est Asiàtic i la seva creixent importància geopolítica
Carmen Moreno, Sènior officer ASEM, Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació

12.40 h Torn d'intervenció dels participants sobre plans de futur dels estudis del Sud-est Asiàtic a les universitats espanyoles
Modera: Yasmin Paricio, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

13.00 h Torn d'intervenció dels participants sobre la situació actual i plans de futur dels estudis d'Àsia Oriental i Sud d'Àsia en les universitats espanyoles
Modera: Yasmin Paricio, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

14.00 h Cloenda de la VII Reunió d'Estudis Asiàtics
Dinar cortesia de la Universitat de Màlaga

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Search at Casa Asia Website
Casa Asia in WWW:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Asia-Pacific Interactive Map

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Discover Asia, country by country
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Can Tiana Venue | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest