Casa Asia

Direct AccessCap_casaasia
Casa Asia > 150 Years of Diplomatic Relations between Spain and Japan

150 Years of Diplomatic Relations between Spain and Japan

Spain and Japan this year celebrate the 150th anniversary of the establishment of diplomatic relations. Owing to this event, throughout 2018 a programme with high level meetings, economic and cultural activities and among the civil societies with exhibitions, festivals, artistic representations and seminars in both countries will be held, according to communication of the Diplomatic Information Office of the Ministry of Foreign Affairs and Cooperation.

Dins de l'ampli programa d'activitats previst al Japó destaca l'exposició "Velázquez i la celebració de la pintura. El Segle d'Or en el Museu del Prado", que s'inaugurarà a Tòquio al febrer del 2018. Japó presentarà igualment un nodrit programa d'activitats culturals al nostre país.

Les commemoracions de l'aniversari parteixen d'una iniciativa conjunta hispano-japonesa, orientada a intensificar i revaloritzar les relacions bilaterals en tots els àmbits. La cerimònia oficial d'inauguració del 150 aniversari a Espanya tindrà lloc el 16 de gener a Madrid i el 23 de gener a Tòquio, amb la participació d'autoritats espanyoles i japoneses i personalitats de la vida civil vinculades al foment de les relacions bilaterals.

Les commemoracions del 150 aniversari es produeixen en un moment molt destacat per a les relacions bilaterals després del nou cicle iniciat amb el viatge d'Estat de Ses Majestats els Reis al Japó a l'abril del 2017, en el qual es va tornar a posar de manifest l'alt grau de sintonia entre els dos països i la vinculació cada vegada més important en matèria econòmica i comercial, de ciència i tecnologia i entre les dues societats civils.

El Japó és en l'actualitat el segon soci comercial d'Espanya a l’Àsia i Espanya és el sisè subministrador al Japó entre els països de la UE. Al 2016 s'ha superat la xifra de 6.000 milions d'euros en intercanvis comercials i el nombre de visitants japonesos a Espanya va arribar als més de 473.000 turistes, situant al Japó com el principal mercat emissor de turistes asiàtics a Espanya. Prop de 100.000 espanyols van visitar el Japó en l'últim any.

Les activitats dels programes a Espanya i al Japó per al 150 aniversari vénen unificades per un logo compartit que recull els colors dels dos països i proposa un pont d'unió multidimensional entre les dues societats a través de la mar i del temps.

Encara que l'any 2018 es commemora aquest aniversari, les relacions històriques entre els dos països es remunten a l'any 1549, amb l'arribada de Sant Francesc Xavier a l'illa de Kyushu, les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Japó es van establir el 12 de novembre de 1868, amb la signatura del Tractat hispano-japonès d'Amistat, Comerç i Navegació, en un període històric de profunds canvis en tots dos països i aspiracions compartides d'obertura internacional.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Pavilion of Sant Manuel. Sant Pau's Modernist Venue | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest