Casa Asia

Direct AccessCap_casaasia
L’escriptor Francesc Miralles presenta el llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”

L’escriptor Francesc Miralles presenta el llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”

El passat dijous 17 de novembre, va tenir lloc a Casa Àsia la presentació del llibre “Ikigai, els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç”. L’acte va comptar amb la participació del coautor del llibre, Francesc Miralles, que va reflexionar sobre les claus de la felicitat i la longevitat al Japó, i sobre l’ “Ikigai” que tots tenim al nostre interior.

“Ikigai” és un concepte japonès que significa “raó de viure” o “raó de ser”. Segons la cultura japonesa tothom té un ikigai, allò que dóna sentit a la nostra existència. Algunes persones ja saben quin és i d’altres encara l’estan buscant, tot i que trobar-lo requereix una cerca llarga i profunda respecte a un mateix.

El projecte d’aquest llibre va sorgir unint les experiències d’Héctor Garcia (que viu al Japó des de fa dotze anys i és autor d’“Un geek en Japón”) amb l’art a l’hora d’escriure de Francesc Miralles (escriptor i periodista especialitzat en psicologia i espiritualitat).

Durant la presentació, i amb l’objectiu d’explicar el procés d’investigació que van dur a terme, es va projectar un documental en el que es mostra el viatge que van emprendre a Okinawa, una localitat al nord del Japó que té l’índex més gran de longevitat del món, i en la que van entrevistar a més d’un centenar dels seus habitants. Miralles va dir que: “a Okinawa no hi ha res per consumir, no hi ha botigues, i són més feliços. Necessiten menys. Viuen vides més tranquil•les, sense estrès ni depressió”.

Segons Miralles Okinawa va ser un dels pobles més afectats durant la II Guerra Mundial i tot i així van saber cultivar un estil de vida senzill. Va ser gràcies a les experiències explicades pels veïns i veïnes d’aquesta regió, que els dos autors van poder analitzar les claus per una vida optimista, llarga i vital: descobrint com viuen, com s’alimenten, com treballen, com es relacionen amb els altres... i sobretot com aconsegueixen trobar el seu ikigai.

Miralles va parlar de la importància de definir el nostre ikigai, que pot ser la nostra gran passió o alguna cosa que ens creï satisfacció: “els futurs ikigais de cada persona es veuen molt durant la infància. La clau és recordar els somnis que tenies quan eres petit, perquè segueixen allà. Pregunta’t per a què serveixes. Què fas bé, amb què flueixes, i trobaràs el teu ikigai”.

El coautor va assegurar que la missió d’aquest llibre és ajudar a les persones que el llegeixen a trobar el seu ikigai, a més de descobrir moltes claus de la filosofia japonesa per una llarga salut del cos, de la ment i de l’esperit. “La rutina és no buscar coses especials sinó saber dir <>”, Miralles va dir que “si no tens cap missió a la teva vida, la teva missió és trobar-la”.

L’ikigai, doncs, és allò que dóna sentit a la nostra existència i que ens impulsa a viure cent anys en plena forma. “El nostre somriure és el nostre petit ikigai. Tot té a veure amb l’actitud i els hàbits, amb bon humor es pot superar qualsevol cosa”, va concloure.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Pavilion of Sant Manuel. Sant Pau's Modernist Venue | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest