AGENDA

Bp_casa_asia Madrid. 2017/10/16 10:43 - 2020/10/16 10:43
 El ministre García-Margallo destaca la projecció d'Espanya a l’Àsia i el Pacífic

El ministre García-Margallo destaca la projecció d'Espanya a l’Àsia i el Pacífic

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, va celebrar ahir al palau de Viana una trobada amb els ambaixadors dels països d'Àsia-Pacífic acreditats a Madrid. Van participar els diplomàtics de l'Afganistan, Austràlia, Bangla Desh, Xina, Índia, Indonèsia, Iran, Japó, Kazakhstan, Corea, RDP de Corea, Malàisia, Nova Zelanda, Filipines, Tailàndia, Uzbekistan i Vietnam., i el director general de Casa Àsia, Ramon Mª Moreno.

Durant aquesta reunió, el ministre va tenir ocasió d'exposar als ambaixadors dels objectius d'Espanya a la regió d'Àsia-Pacífic, d'acord amb l'Estratègia d'Acció Exterior aprovada l'any passat: incrementar la presència espanyola en els principals països de la regió; fomentar el coneixement mutu; promoure el comerç i les inversions mútues; reforçar el paper de la Unió Europea com a actor estratègic en la regió; i fomentar i participar en la triangulació Amèrica Llatina-Àsia-Europa.


García-Margallo ha destacat la importància que Espanya atorga a la seva relació amb una regió que engloba en l'actualitat el 54% de la població del món i produeix el 30% del seu PIB. El govern, malgrat les dificultats econòmiques del període i les restriccions pressupostàries, ha fet durant aquesta legislatura un esforç especial per incrementar el paper d'Espanya a la zona, impulsant l'estructuració del diàleg polític i econòmic amb els països de la regió i reforçant les nostres estructures i presència institucional a Àsia Pacífic. La projecció d'Espanya a Àsia Pacífic és una política d'Estat que ha comptat amb l'ampli suport de la societat i les forces polítiques i l'aportació positiva de totes les institucions.


En l'àmbit econòmic, Àsia Pacífic és essencial en el model d'economia cap al qual està caminant Espanya, una economia del coneixement, més bolcada a l'exterior, amb una exportació competitiva. En els últims anys, això s'ha traduït en una major presència econòmica i comercial de les nostres empreses a Àsia i en un augment del nostre fluxos de serveis, en alguns casos, com el turisme, de manera molt destacada. Espanya, va assenyalar García-Margallo, observa amb interès les diferents iniciatives per millorar la connectivitat a Àsia - Pacífic que estan sobre la taula i posa a disposició de la regió l'experiència de les seves empreses en els sectors de les infraestructures de transport, enginyeries i telecomunicacions , per impulsar una fructífera associació entre Espanya i els països d'Àsia Pacífic en aquest camp, tant a la regió com en tercers mercats.


En la seva ronda d'intervencions els ambaixadors asiàtics van exposar els avenços aconseguits en els últims anys en integració política i regional, mitjançant fòrums com ASEAN i ASEM o el BAII, així com èxits més recents com la signatura del Tractat del Partenariat Transpacífico. Així mateix, van agrair i reconèixer l'esforç realitzat en els últims anys pel govern espanyol per estar més present a Àsia i la tasca realitzada per Casa Àsia per apropar les societats civils, la cultura i la llengua

Date: 2017/10/16 > 2020/10/16

Venue: Palacio de Viana, , Madrid

Organiser: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación