Casa Asia

Direct AccessCap_casaasia
Kids > Els vuit sols

Els vuit sols

Stories
Els vuit sols

A Laos, un país enmig d’Àsia, existeix un conte que diu que milions d’anys enrere al món hi havia 8 sols que il·luminaven la Terra. Vols saber què va passar perquè només en tinguem un avui?

Fa molt de temps, la Terra estava il·luminada per vuit sols. La llum radiant enlluernava a tothom i l’immensa calor assecava la terra i els cultius.

Un dia, els humans van decidir que vuit sols eren masses, i que només amb un ja n’hi havia prou per il·luminar a totes les persones que vivien a la Terra.

- En caçarem set, els hi farem agafar por i s’apagaran! – van pactar els homes.

I amb aquesta idea, van anar a buscar a un bon arquer, el que millor punteria i força tingués per disparar les seves fletxes tant alt que arribarien als set sols, s’espantarien i s’apagarien. Al disparar la primera fletxa, un es va apagar. Va disparar la segona i un altre va desaparèixer. Així, va anar disparant i apagant sols fins que, al arribar a la setena fletxa, va fer que s’apagarà el setè sol però també el vuitè i l’últim.

Just en aquell instant, la foscor va impregnar la Terra. Sempre era de nit, el món es va convertir en un lloc fosc i les persones en essers desgraciats. Necessitaven sol i calor per viure.

- Hem d’aconseguir que torni l’últim sol. – es lamentaven les dones.

- Té por de nosaltres. – responien els homes.

- En aquest cas, - van contestar les dones – els demanarem als animals que ens ajudin a fer tornar el sol.

Van fer venir a una vaca, que va mugir i mugir per cridar al sol al seu retorn, però aquest no va aparèixer. Aleshores van fer venir a un tigre, que va estar rugint i rugint molta estona sense èxit, perquè el sol es negava a sortir. Homes i dones tremolaven de por, no sabien què podien fer per aconseguir que el vuitè sol tornés.

Van fer venir un mussol, que va estar ululant tota la nit, però que només va servir perquè sortís una enorme lluna blanca enmig del cel negre.

Va ser llavors quan homes i dones van decidir cridar al gall. Es va posar a cantar tant fort que la seva cresta va enrogir. Però va seguir cantant i cantant amb tota la seva gola.

Aleshores, tímidament, una llum groga i càlida va aparèixer sobre la terra. Era un sol que despuntava sobre la línia de l’horitzó. Poc a poc, mentre el gall seguia cantant, el sol anava s’anava alçant en el cel i enlluernava la cara de totes les persones que l’esperaven.

I des d’aquell moment cada matí el gall canta al sol perquè il·lumini la Terra.

 

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Search at Casa Asia Website
Casa Asia in WWW:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Asia-Pacific Interactive Map

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Discover Asia, country by country
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Can Tiana Venue | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest