Casa Asia

Direct AccessCap_casaasia
Politics and Society > Lecture series with correspondents in Asia. Víctor M. Olazábal: "The exciting challenge of approaching India"

Lecture series with correspondents in Asia. Víctor M. Olazábal: "The exciting challenge of approaching India"

Ciclo de conferencias con corresponsales en Asia. Víctor M. Olazábal: “El emocionante reto de contar la India” - IMG 2

With this title, the Spanish correspondent in India, Víctor M. Olazábal will deliver the second lecture of the series that is led by correspondents of Spanish media in Asia. The talk will be held next Monday 18th of June at Casa Asia Centre-Madrid, and will be together with the journalist José Luis Paniagua, representative of Efe Agency in South Asia, who will offer his vision and a counterpoint to the debated.

La primera conferència inaugural del cicle de conferències amb corresponsals a l’Àsia va tenir lloc a Barcelona i va ser impartida per Zigor Aldama, corresponsal de Vocento regional a l’Àsia i va comptar amb la participació de Sergi Vicente, director de betevé i excorresponsal de TV3 a la Xina.

El text que segueix a continuació és un resum de la xerrada que Víctor M. Olazábal, periodista que viu i treballa a Nova Delhi des de 2013, oferirà a Madrid.

Què sabem de l'Índia d'avui dia? Què l'Índia ens arriba des dels mitjans de comunicació? Com s'està explicant l'Índia?

Després de sis dècades pràcticament ininterrompudes de la dinastia Nehru-Gandhi als comandaments del gegant asiàtic, l'actual govern del BJP, amb Narendra Modi al capdavant, està aixecant els pilars d'una nova Índia que vol recuperar la seva posició en el món.

De portes enfora són tot somriures, abraçades i invitacions amistoses a invertir en un país que es veu a si mateix amb la capacitat d'entrar al pòdium mundial. En canvi, interiorment, la violència religiosa i les constants tensions entre les diferents comunitats poden acabar sent una bomba de rellotgeria que dinamiti la convivència en el segon país més poblat del món.

L'Índia salta al llarg de la història mentre el país continua vivint a mil velocitats. El xoc constant entre la forta tradició i la il·lusió per la modernitat. Els avenços econòmics de l'era digital front al pagament en efectiu de transaccions milionàries. La indignació social davant la violència ajudada pel nacionalisme hindú enfront de les irresistibles victòries electorals del hinduista BJP allà on es crida a les urnes. I de fons, cal no oblidar, les eleccions generals del pròxim any. ¿Consolidarà Modi seu projecte de país o tindrà possibilitats l'aspirant Rahul Gandhi, que lidera un històric Partit del Congrés en les seves hores més baixes?

Entendre l'Índia és un repte pràcticament inabastable. No només hi ha una resposta, no només hi ha una conclusió. Aquesta trobada a Casa Àsia, en el qual es compartiran preguntes i distintes impressions, pretén ser una finestra que deixi entrar llum sobre un país tremendament complicat d'explicar. El desafiament és emocionant.

Presenta:
Josep Casaus de la Fuente Ferrer, director de Comunicació de Casa Àsia.

Hi participen:
Víctor M. Olázabal, periodista, corresponsal del Sud d'Àsia per El Mundo i la Cadena Ser.
José Luis Paniagua, periodista, delegat de l'Agència Efe per al Sud d'Àsia.

Perfils biogràfics

Víctor M. Olazábal és periodista. Des de 2013 resideix a Nova Delhi, Índia, i cobreix l 'actualitat-tat del sud d'Àsia per El Mundo i la Cadena SER. A més publica reportatges en altres mitjans digitals espanyols com el diario.es, la revista 5W, públic o El Salt, i en els mitjans internacionals Procés, L'Universal i La Tercera. Entre altres temes, ha cobert les eleccions generals de l'Índia el 2014 i el desenvolupament de la vida política índia sota el govern del BJP, els distints conflictes socials i religiosos que travessen el país, les múltiples formes en què es tradueix la violència contra la dona o els problemes de contaminació de l'aigua i l'aire que pateix l'Índia. Als països veïns, ha cobert els terratrèmols del Nepal de 2015, l'evolució del sector tèxtil de Bangla Desh després de l'ensorrament d'una fàbrica a 2013, així com la seva violenta crisi política.

José Luis Paniagua és periodista, llicenciat en Dret i té un màster de Relacions Internacionals i Comunicació. Des 2014 resideix a Nova Delhi com a delegat de l'Agència Efe per al Sud d'Àsia. En aquesta regió ha cobert sobre el terreny la primera legislatura de Narendra Modi al capdavant de l'Índia, la crisi dels rohingya refugiats a Bangla Desh, dels terratremols del Nepal o la conflictiva situació de l'Afganistan. Porta lligat a l'Agència Efe des de fa 17 anys, en què ha estat corresponsal a diferents països d'Amèrica Llatina, com Paraguai, Argentina, Cuba, Panamà o Veneçuela.

Date
2018/06/18 19:00 h
Timetable
Dilluns 18 de junu, de 19.00 h a 21.00 h
Venue
Centro Casa Asia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor 69, 1ª planta
Madrid
Ticket
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organiser
Casa Àsia
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Search at Casa Asia Website
Casa Asia in WWW:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Asia-Pacific Interactive Map

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Discover Asia, country by country
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Can Tiana Venue | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest